Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Επετειακές παραστάσεις για τα 40 χρόνια του δημοτικού κουκλοθίασου “Τιριτόμπα”

Published

on

baxlevits1 1024x683.jpg

Tα 40 χρόνια λειτουργίας του, γιορτάζει φέτος ο Δημοτικός Κουκλοθίασος “ΤΙΡΙΤΟΜΠΑ” με πολλές επετειακές παραστάσεις. “Η Μάγισσα Μπαχλεβίτσα” είναι η παράσταση που θα ξαναζωντανέψει στη σκηνή και που έρχεται να μαγέψει και να κλέψει τις καρδιές μικρών και μεγάλων.

Πιστός της σύντροφος το μαύρο της κοράκι που έχει αφήσει εποχή στον Τιριτόμπα με την φράση ” Κρα κρα κρα Μάγισσα Κακιά”.

Το παραμυθόδραμα «Η Μάγισσα Μπαχλεβίτσα» έγραψε ο γνωστός καραγκιοζοπαίκτης Μιχάλης Χατζάκης, έχει κυκλοφορήσει σε βιβλίο και παίζεται πολλά χρόνια στο κουκλοθέατρο της ΧΑΝΘ στην Θεσσαλονίκη. Στην Λάρισα ανέβηκε το 2022, μια παραγωγή του Δημοτικού κουκλοθίασου με τεράστια επιτυχία. Μετά από παράκληση σχολείων και κοινού θα παιχτεί σε επανάληψη για λίγες συλλεκτικές παραστάσεις.

Επετειακές παραστάσεις για τα 40 χρόνια του δημοτικού κουκλοθίασου “Τιριτόμπα”

Το κείμενο αποτελεί ένα λογοτεχνικό διαμάντι το οποίο έχει διασκευαστεί ειδικά για τον Δημοτικό Κουκλοθίασο “Τιριτόμπα”. Πρωτότυπα σκηνικά διπλής όψης, νέες κούκλες μαριονέτες, κοστούμια, έμμετρος ρυθμός, υπέροχη μουσική, μια παραμυθένια Πολιτεία επί σκηνής.

Η κακιά Μάγισσα Μπαχλεβίτσα και ο συμβολικός της χαρακτήρας, θα κάνει τις καρδιές των παιδιών να χτυπούν δυνατά.Πότε από αγωνία και πότε από συγκίνηση, τα παιδιά ζουν το παραμύθι και συμμετέχουν στην ιστορία σε όλη τη διάρκεια της παράστασης. Το κοράκι καλείται να προετοιμάσει τους θεατές για επερχόμενους κινδύνους, μα και να τους προβληματίσει για το καλό και το άδικο.

Ο Φασουλής και ο Ρεβίθης, κλασικοί ήρωες παραμυθιών, μέσα από τους ξεκαρδιστικούς διαλόγους και τους μοναδικούς χαρακτήρες τους, οδηγούν τα παιδιά σε μία ταύτιση με τους ήρωες. Και στο τέλος, τα παιδιά δίνουν τη λύση, όπως πάντα.

Advertisement

Πρωινές παραστάσεις καθημερινά από 28/2 έως 26/4 για σχολεία, ομάδες, συλλόγους. Επετειακές Παραστάσεις Σάββατο στις 18.00 και Κυριακή στις 11.00 για το κοινό 3,4,16,17 /3. Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 2410251657 και inbox Facebook Δημοτικός Κουκλοθίασος “Τιριτόμπα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο