Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Live: Καμία εκεχειρία στον ορίζοντα μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς – Σε «ναρκοπέδιο» η Ράφα

Published

on

1 104 620x350.jpg

Η απελευθέρωση των Παλαιστινίων κρατουμένων αποτελεί πλέον το «κύριο κενό» καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την εκεχειρία, σύμφωνα με Ισραηλινούς και Αμερικανούς αξιωματούχους που μίλησαν στο ισραηλινό πρακτορείο ειδήσεων Walla.

Ένα νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση των ΗΠΑ που απαγορεύει τη χρηματοδότηση της UNRWA και δίνει 14,1 δισ. δολάρια στο Ισραήλ εγκρίθηκε από τη Γερουσία των ΗΠΑ και τώρα θα τεθεί σε ψηφοφορία στο Κογκρέσο.

Ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη διέταξαν τον κόσμο να εγκαταλείψει το νοσοκομείο Nasser στο Khan Younis, αλλά οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα λένε ότι ο κόσμος φοβάται να φύγει μετά από αναφορές ότι άνθρωποι έχουν πυροβοληθεί.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν συλλάβει περισσότερους από 7.000 Παλαιστίνιους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με νέα στοιχεία που δημοσίευσαν η Παλαιστινιακή Επιτροπή Υποθέσεων Κρατουμένων και η Παλαιστινιακή Εταιρεία Κρατουμένων.

Το Διεθνές Δικαστήριο αναγνώρισε ότι έλαβε αίτημα από τη Νότια Αφρική για πρόσθετες παρεμβάσεις κατά της αναμενόμενης επίθεσης του Ισραήλ στη Ράφα.

Advertisement

Δείτε live:

07:14 «Η UNRWA δεν έχει κανέναν λόγο στις επιχειρήσεις του Ισραήλ»

Ο David Saranga, διευθυντής του γραφείου ψηφιακής διπλωματίας στο υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, επέπληξε την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) επειδή εξέφρασε ανησυχία για τις επικείμενες ισραηλινές χερσαίες επιχειρήσεις στη Ράφα στη νότια Γάζα.

«Αφού οι τρομοκράτες της Χαμάς εισβάλλουν στα σπίτια μας και σφάζουν τα παιδιά μας, έχετε απολύτως μηδενικό λόγο για το πώς θα αντιδράσουμε. Μετά από χρόνια που βοηθάτε και υποθάλπετε τους τρομοκράτες της Χαμάς, έχετε απολύτως μηδενικό λόγο στο πώς θα αντιδράσουμε», έγραψε στο Χ.

Διεθνείς παράγοντες έχουν προειδοποιήσει ότι θα εκτυλιχθεί ανθρωπιστική καταστροφή στη Ράφα αν το Ισραήλ ξεκινήσει εκτεταμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην πόλη, όπου βρίσκουν καταφύγιο 1,4 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι.

Advertisement

06:47 Μεγάλη έκρηξη σε αγωγό αερίου στο Ιράν

Έκρηξη σημειώθηκε στην κύρια γραμμή αγωγού φυσικού αερίου στην κομητεία Borujen στο Ιράν. Οι διασώστες ανέφεραν ότι από την έκρηξη αυτή ξέσπασε πυρκαγιά, η οποία εξαπλώθηκε στην περιοχή που βρίσκεται κοντά στο φαράγγι Halvaii. Η έκρηξη ήταν ορατή για πολλά χιλιόμετρα.

Advertisement

Ο δήμαρχος της Μπορουτζέν, Φατάχ Καρέμι, δήλωσε ότι η παροχή φυσικού αερίου στον αγωγό έχει διακοπεί. «Η πυρκαγιά θα συνεχιστεί μέχρι να καεί εντελώς το εναπομείναν αέριο στον αγωγό», δήλωσε ο Fattah Karemi.

06:26 ΟΗΕ: Έντονες μάχες κοντά στα νοσοκομεία της Khan Younis, τα νοσοκομεία της Rafah «κατακλύζονται»

Η ανθρωπιστική υπηρεσία του ΟΗΕ (OCHA) αναφέρει ότι οι συνεχιζόμενες έντονες μάχες κοντά στα νοσοκομεία Nasser και Al Amal στο Khan Younis θέτουν σε κίνδυνο το ιατρικό προσωπικό, τους τραυματίες και τους ασθενείς και τους εσωτερικά εκτοπισμένους.

«Το νοσοκομείο Al Amal συνεχίζει να αντιμετωπίζει ελλείψεις σε καύσιμα και ιατρικές προμήθειες και επί του παρόντος διαθέτει μόνο μία λειτουργική χειρουργική αίθουσα», ανέφερε επίσης το OCHA.

Advertisement

Το OCHA μοιράστηκε επίσης μια έκθεση του Υπουργείου Υγείας στη Γάζα, σύμφωνα με την οποία το νοσοκομείο Nasser έχει υποστεί ζημιές στις οροφές του λόγω των κοντινών εκρήξεων και της διαρροής λυμάτων στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Εν τω μεταξύ, το OCHA αναφέρει ότι τα νοσοκομεία στη γειτονική Ράφα έχουν «κατακλυστεί» από την εισροή Παλαιστινίων που αναζητούν καταφύγιο εκεί.

06:00 Οι ισραηλινές δυνάμεις συλλαμβάνουν τρεις Παλαιστίνιους στην Καλκίλια

Ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε τρεις άνδρες κατά τη διάρκεια επιδρομών στην πόλη Qalqilya στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Wafa. Ένας άνδρας συνελήφθη επίσης στην πόλη Ni’lin, δυτικά της Ραμάλα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιδρομή στην πόλη Ραμάλα και στάθμευσαν τα οχήματά τους στην περιοχή του Ιατρικού Συγκροτήματος της Παλαιστίνης, αναφέρει επίσης το Wafa.



Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο