Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

AUTO-MOTO

Σίγουρα τα έχετε πατήσει αλλά ξέρετε πού χρησιμεύουν αυτά τα μαύρα καλώδια;

Published

on

kaloododia.jpg

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Σίγουρα κάποια στιγμή θα έχετε περάσει με το όχημα σας πάνω από αυτά τα μαύρα καλώδια. Και πιθανότατα όταν ξαναπεράσατε μετά από καιρό από το ίδιο σημείο, λείπανε. Τί είναι και πού χρησιμεύουν;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μαύρα λοιπόν αυτά καλώδια, δεν είναι κάτι άλλο από ελαστικούς σωλήνες γεμάτους αέρα. Κάθε φορά που περνάει ένα όχημα και αναγκαστικά τα πατάει, η αυξομείωση στην αλλαγή του αέρα, στέλνει σήμα στον αισθητήτρα καταμέτρησης και έτσι υπολογίζονται τα διερχόμενα από το σημείο οχήματα.

Με πιο απλά λόγια, αυτά τα μαύρα καλώδια γεμάτα αέρα, είναι μετρητές κυκλοφοριακού φόρτου.

Advertisement

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό το φορητό σύστημα μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε οδόστρωμα, με στόχο να διαπιστωθεί ο όγκος των οχημάτων που περνούν, εάν δημιουργείται μποτιλιάρισμα, ποιες ώρες υπάρχει περισσότερη κίνηση κτλ. Με τα αποτελέσματα αυτά, μπορούν να ληφθούν τα ανάλογα μέτρα, είτε αυτό μεταφράζεται σε φωτεινός σηματοδότης, είτε σε διόδια κ.α.

Βέβαια τα τελευταία χρόνια υπάρχουν και οι αντίστοιχοι μετρητές, αλλά ασύρματοι, με αποτέλεσμα να μην γίνονται αντιληπτοί από τους διερχόμενους οδηγούς. Σε αυτή τη περίπτωση, πομπός και δέκτης τοποθετούνται αντικριστά σε στύλους.

Advertisement

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο