Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Συνάντηση γνωριμίας του Ξενώνα Αστέγων Βόλου με τους “Μάγνητες Τυφλούς”

Published

on

20240124 114019

Στο πλαίσιο της δικτύωσης του Ξενώνα Αστέγων Βόλου με φορείς της ευρύτερης περιοχής πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15/01/2024 συνάντηση γνωριμίας με το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν. Μαγνησίας “Μάγνητες” Τυφλοί. Η συνάντηση έλαβε χώρα στα γραφεία του συλλόγου και συμμετείχαν τα στελέχη κα Βησσαρία Θεοδωροπούλου Κοινωνική Λειτουργός και κα Βαρβάρα Ιτούδη Διοικητικός /Οικονομικός Υπεύθυνος, ενώ ο Σύλλογος εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρο κα Παρασκευή Τεμπέλη και τον αντιπρόεδρο κ. Λάμπρο Παρασκευά.
Στόχος της συνάντησης ήταν η γνωριμία και η αλληλοενημέρωση των δυο φορέων σχετικά με τις υπηρεσίες και το σκοπό λειτουργίας τους. Πιο συγκεκριμένα, έγινε λεπτομερής αναφορά των προϋποθέσεων ένταξης στο ξενώνα αστέγων, των υπηρεσιών που προσφέρει καθώς και του κανονισμό λειτουργίας της δομής. Από τη πλευρά του σωματείου έγινε αναφορά στην ιστορική του διαδρομή και τη συνεχή υποστήριξη που λαμβάνουν τα μέλη του συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές δράσεις με στόχο την κοινωνική ενσωμάτωση των τυφλών ατόμων. Μεγάλο κομμάτι του συλλόγου αποτελούν και οι ενημερωτικές δράσεις που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με φορείς της πόλης με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών του Βόλου σε θέματα αναπηρίας.
Βασιζόμενοι σε αυτή την εξωστρέφεια, διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο χώρο του Ξενώνα Αστέγων Βόλου τη Τετάρτη 24/01/2024, όπου οι ωφελούμενοι και το προσωπικό της δομής είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από μέλη του Σωματείου “Μάγνητες” Τυφλοί σχετικά με το πως επιλύουν διάφορα θέματα καθημερινότητας και διαβίωσης π.χ προσβασιμότητα στη πόλη, συμπερίληψη στην εκπαίδευσή, χρήση λευκού μπαστουνιού, συνοδεία τυφλού, αυτόνομη διαβίωση. Επιλύθηκαν πολλές απορίες και η δράση ολοκληρώθηκε με βιωματική δραστηριότητα αναπαράστασης συνοδείας τυφλού με τους συμμετέχοντες να μπαίνουν για λίγο στη θέση των ατόμων με τη συγκεκριμένη αναπηρία .
Ο Ξενώνας Αστέγων της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ (Συνεχιζόμενη δράση) συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο + (ΕΚΤ+) στο πλαίσιο του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027» Άξ.Πρ. 4Β – Δράσεις ενίσχυσης της Κοινωνικής Συνοχής και αντιμετώπισης της φτώχειας, με κωδικό ΟΠΣ 6003250. Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2421091614.

Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο