Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αγχώθηκε αλλά νίκησε τη ”μαχητική” Ζαλγκίρις

Published

on

dorsey.jpg

 

Με μπροστάρη τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, η Φενερμπαχτσέ γύρισε την αναμέτρηση και επικράτησε με 80-78 των Λιθουανών, φτάνοντας παράλληλα τις οκτώ νίκες στην Euroleague.

Η Φενερμπαχτσέ υποδέχθηκε την Ζαλγκίρις στην «Ulker Sports Arena» για την 15η αγωνιστική της Euroleague, η ομάδα του Γιασικεβίτσιους θέλησε να κάνει την δεύτερη σερί νίκη στην διοργάνωση μετά την επικράτηση επί του Μονακό την προηγούμενη εβδομάδα, από την άλλη, η Ζαλγίρις μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες επιζήτησε να δείξει καλό πρόσωπο και να επιστρέψει στις νίκες.

Ο αγώνας

Οι Λιθουανοί μπήκαν ”ζεστά” στην 1η περίοδο, αιφνιδιάζοντας την Φενερμπαχτσέ, με πρωταγωνιστές, τον νεοαποκτηθέντα Χόλινς και τον Σμιτς, η Ζαλγκίρις κατάφερε να ξεφύγει και με +4 (16-12) στα μισά της περιόδου. Στη συνέχεια ο Έντμοντ Σάμνερ με τρίποντο έκανε το 23-17 για να έρθει άμεσα η απάντηση από τον Σάνλι με δικό του σουτ τριών πόντων. Ο Ντίμσα έδωσε και πάλι προβάδισμα 6 πόντων για την Ζαλγκίρις με τρίποντο, 55” πριν την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Ντόρσει πρόλαβε την άμυνα των Λιθουανών και τέσσερα δεύτερα πριν τελειώσει το δεκάλεπτο με λέι απ έκανε το 22-26. Με το ξεκίνημα της 2ης περιόδου, η Ζαλγκίρις με τον Γκιεντράιτις και τον Λαβρινοβίτσιους αύξησε την διαφορά σε διψήφιο νούμερο (22-32). Ο Σμίτς ήταν ανίκητος και με… γκολ φάουλ στο 13′ έκανε το 24-37. Οι Λιθουανοί ήταν αρκετά εύστοχοι με 5/10 τρίποντα και 12/14 δίποντα στα μισά του δεύτερου δεκαλέπτου. Οι Τούρκοι προσπάθησαν να μαζέψουν την διαφορά με τον Μότλεϊ και τον Πιέρ, αλλά ο Μπιρούτις με τέσσερις διαδοχικούς πόντους πήγε και πάλι την διαφορά στο +13. Ο Πιέρ έπαιζε κυριολεκτικά μόνος του και ήταν ο μοναδικός που μπορούσε να διασπάσει την άμυνα την Ζαλγκίρις. Με δικούς του πόντους μείωσε σε μονοψήφιο αριθμό την διαφορά (37-46). Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με το δίποντο του Σμιτς και το σκορ στο 37-48.

Advertisement

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ο Μότλει με τέσσερις συνεχόμενους πόντους μείωσε σε 41-48, η Φενέρ με το τρίποντο του Γούιλμπεκιν στο 24′ μείωσε μετά από αρκετή ώρα στο -4 (49-53). Στη συνέχεια, ο Χάγιες νίκησε ψηλά τον Γκούντουριτς και έκανε το 50-57, κερδίζοντας και το φάουλ. Ο Ντόρσει με τρίποντο μείωσε και πάλι σε δύο κατοχές, για να έρθει ο Έβανς και να πάρει τρίποντο και φάουλ, κάνοντας το 53-62 ένα λεπτό πριν την λήξη της τρίτης περιόδου. Η Φενερμπαχτσέ στο τέταρτο δεκάλεπτο μπήκε με το… μαχαίρι στα δόντια και με σερί 11-0 και με δύο τρίποντα των Ντόρσεϊ και Γκούντουριτς γύρισε το ματς και έκανε το 64-62. Ο Μπιρούτις επτά λεπτά πριν την λήξη έκανε το 68-66 για να έρθει το ζευγάρι βολών του Έβανς, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα. Ο Γουίλμπεκιν με το πέμπτο του τρίποντο έδωσε αέρα τριών πόντων στην Φενέρ, ενώ στην συνέχεια ο Μότλει έκανε το 73-68 λίγο πριν λήξει το 24αρι της επίθεσης, με δικό του δίποντο ο ψηλός των Τούρκων έφτασε την διαφορά στο +7 (77-70). Η άμυνα της ομάδα του Γιασικεβίτσιους είχε… κλειδώσει τους Λιθουανούς, ωστόσο, ο Έβανς βγήκε μπροστά και πήρε προσωπικές φάσεις, με δύο διαδοχικά τρίποντα στο 38′ έκανε το 77-76, ο Ντόρσεϊ έκανε το 80-76, βάζοντας ένα απίστευτο σουτ, ενώ, κέρδισε και το φάουλ, ο Έβανς αρχικά έβαλε δύο βολές μείωσε στο -2 αλλά στη συνέχεια δεν κατάφερε να ισοφαρίσει τρία δεύτερα πριν την λήξη και η Φενερμπαχτσέ έμεινε αήττητη στην έδρα της.

Τα δεκάλεπτα: 22-26, 37-48, 56-62, 80-78.

 

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
Advertisement
Anassa
Advertisement
Dei
Advertisement web banner kotsiras 300x250
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο