Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βίρτους από “ατσάλι” | Ο Χάουαρντ την “πλήγωσε”

Published

on

baskonia 1.jpg

 

Τα παιχνίδια της 12ης αγωνιστικής της Euroleague, είχαν πολλές εκπλήξεις με τα φαβορί να μην έχουν τρόπο να επικρατήσουν απέναντι στους αντιπάλους τους, με πολλές αναμετρήσεις να κρίνονται στο σουτ. 

Μπασκόνια-Φενερμπαχτσέ 80-79

Η Μπασκόνια φιλοξένησε την Φενερμπαχτσέ του Δημήτρη Ιτούδη, με τους Ισπανούς να βρίσκονται στην ίδια ακριβώς θέση με τους Τούρκους στο βαθμολογικό πίνακα, με έξι νίκες και πέντε ήττες. Στην πρώτη περίοδο η ομάδα του Έλληνα τεχνικού μπήκε πολύ δυνατά, με συνεχόμενους πόντους χτίζοντας το προβάδισμα τους και τη διαφορά να φτάνει στους οκτώ με 18-10. Στην δεύτερη περίοδο οι Βάσκοι βρήκαν πόντους από τα 6.75 και τον Μάρκους Χάουαρντ να είναι σε εξαιρετική κατάσταση να κάνει επί μέρους σκορ 28-19 και το ημίχρονο να κλείνει με 38-37. Με την έναρξη της τρίτης περιόδου ο ρυθμός των δυο ομάδων έπεσε και η Φενερμπαχτσέ  έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Τάιλερ Ντόρσει να βρίσκει σουτ από τη περιφέρεια και την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς να μένει στους 19 πόντους σε σκορ δεκαλέπτου. Οι δυο ομάδες πήγαν στην τέταρτη περίοδο με το σκορ στο 57-55. Η τελευταία περίοδος ήταν πραγματικό θρίλερ με τις επιθέσεις να είναι περιορισμένες, καθώς οι άμυνες έκαναν το δικό τους παιχνίδι. Οι προπονητές έκαναν αλλαγές “χάντμπολ”, με το σκορ να μην ξεφεύγει για καμία από τις δυο ομάδες. Η Φενέρ προσπέρασε με τρίποντο του Γκούντουριτς 1:30 λεπτό πριν την λήξη, με τον ΜακΙντάιρ να έχει άμεση απάντηση στην επόμενη φάση  για το νέο προσπέρασμα. Ο Ντόρσεϊ με δικό του καλάθι 17” πριν την λήξη έδωσε προβάδισμα δυο πόντων, αλλά ο Μάρκους Χάουαρντ έδωσε την νίκη στην ομάδα του με τρίποντο και φάουλ, με την βολή να βρίσκει σίδερο και ο Γκούντουριτς να αστοχεί σε τρίποντο για την νίκη. Το τελικό 80-79 σκόρπισε χαμόγελα στους Ισπανούς, με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη να χάνει άλλη μια αναμέτρηση στο νήμα.

 

Advertisement

 

Βαλένθια-Ερυθρός Αστέρας 83-81

Ο Ερυθρός Αστέρας ταξίδεψε στην Ισπανία μετά τη νίκη επί της Εφές στο Βελιγράδι θέλησε να τις διπλασιάσει απέναντι στην ομάδα του Μουμπρού. Στη πρώτη περίοδο η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση, με τις νυχτερίδες να έχουν τα ηνία της αναμέτρησης από το πρώτο λεπτό. Τα τρίποντα ήταν αυτά που άνοιξαν τον ρυθμό του αγώνα με την διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 25-19. Στη δεύτερη περίοδο, οι γηπεδούχοι διατήρησαν τον ρυθμό τους και αύξησαν το τέμπο του παιχνιδιού, με τους παίκτες του Ερυθρού να μην έχουν απάντηση στα συνεχόμενα καλάθια των Οτζελέγιε και Ντέιβις με την διαφορά του ημιχρόνου να είναι σε διψήφια επίπεδα και το ημίχρονο να κλείνει στο 56-40. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Ερυθρός έκανε το δικό του ξέσπασμα με τον Σαμπάζ Νέιπιερ και τον Νεμάνια Νέντοβιτς να βρίσκουν το χέρι τους, μειώνοντας την διαφορά στους επτά πόντους με την αναμέτρηση να έχει τρομερό ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά. Στην τελευταία περίοδο η Βαλένθια προσπάθησε να κρατηθεί μπροστά και να διατηρήσει τη διαφορά των έξι πόντων με το σκορ να κλείνει στους επτά (72-65). Στη τελευταία περίοδο η πλάστιγγα γύρισε στην ομάδα της Βαλένθια, με τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να μην έχουν δυνάμεις για να γυρίσουν την αναμέτρηση. Το τελικό 85-81 έδωσε την απόλυτη ισορροπία για τις “νυχτερίδες” στο 6-6 με τους Σέρβους να υποχωρούν στο 4-8.

 

Βίρτους Μπολόνια-Μπαρτσελόνα 80-75

Advertisement

Η μαχητική ομάδα του Λούκα Μπάνκι βρέθηκε αντιμέτωπη με τους Καταλανούς στη δωδέκατη αγωνιστική της Euroleague, με στόχο να συνεχίσουν την ανοδική πορεία που είχαν στην αρχή της σεζόν, με τους παίκτες της Μπαρτσελόνα να κυνηγούν την Ρεάλ Μαδρίτης στο βαθμολογικό πίνακα. Στην πρώτη περίοδο οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά μαχητικοί απέναντι στην ομάδα του Ρόζερ Γκριμάο, με το προβάδισμα να αλλάζει σε κάθε επίθεση και τους φιλοξενούμενους να θέλουν να κρατήσουν τους Ιταλούς χαμηλά. Η πρώτη περίοδο έκλεισε στο 24-18 υπέρ της “Μπάρτσα” με την Μπολόνια να ψάχνει αντίδραση. Στην δεύτερη περίοδο οι Ιταλοί κόλλησαν στην επίθεση, χωρίς να έχουν τους παίκτες για να επανέλθουν, με τους Καταλανούς να κλείνουν το δεκάλεπτο με προβάδισμα 12 πόντων και 45-33. Στην τρίτη περίοδο η ομάδα της Μπολόνια έκανε το δικό της ξέσπασμα, με τους παίκτες του Γκριμάο να “κάθονται” να κάθονται στο σκορ και τους Ιταλούς να κάνουν το παιχνίδι τους με τον Σενγκέλια και τον Λούντμπεργκ να οδηγούν την ομάδα του Μπάνκι στο 56-61. Στην τελευταία περίοδο η Ιταλική ομάδα ολοκλήρωσε την ανατροπή της με τους παίκτες της Μπαρτσελόνα, να έχουν χαμηλά ποσοστά και την διαφορά να πέφτει σταδιακά. Η ανατροπή πραγματοποιήθηκε από τον Δανό, που είχε βρει όλες τις λύσεις στην άμυνα της Μπαρτσελόνα, με την Βίρτους να τελειώνει το παιχνίδι με σκορ 80-75,  φτάνοντας τις οκτώ νίκες σε 12 αγώνες.

 

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο