Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ξεκινάει στις 11 η ομιλία του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών για το φορολογικό

Published

on

REB 7014.jpg

Σε εξέλιξη είναι η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί αύριο.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ανέβει πρώτος στο βήμα για να τοποθετηθεί επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο: «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής».

Πλήθος παρατηρήσεων από το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής

Η έκθεση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής, για την εισαγωγή τεκμαρτού εισοδήματος στη φορολόγηση, συνοδεύεται από πλειάδα παρατηρήσεων.

Αναφέρει μεν ότι το Σύνταγμα δεν αποκλείει τη θέσπιση, κατά τρόπο γενικό και απρόσωπο, τεκμηρίων προς σύλληψη της φοροδιαφυγής, υπό την προϋπόθεση όμως ότι τα τεκμήρια ανταποκρίνονται στα δεδομένα της κοινής πείρας και ότι είναι μαχητά.

Advertisement

Σε άλλο σημείο το επιστημονικό συμβούλιο διατυπώνει τον προβληματισμό του «κατά πόσο η βάση προσδιορισμού για το τεκμήριο συμβαδίζει με τις αποφάσεις του ΣτΕ που έκρινε ότι οι μισθωτοί και οι μη μισθωτοί τελούν υπό «ουσιωδώς διαφορετικές συνθήκες απασχολήσεως και παραγωγής εισοδήματος».

Σε ευθεία σύγκρουση οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Η συζήτηση για το φορολογικό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις από δικηγόρους, μηχανικούς, ιδιοκτήτες ταξί και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι ζητούν να μην ισχύσει το πλαφόν εισοδήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχέδιο νόμου κατατέθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (29/11) στη Βουλή, όπου μεταξύ άλλων προβλέπει την υποχρεωτική ανάρτηση εσόδων και δαπανών στο MyData εντός του 2024, την απαγόρευση της χρήσης μετρητών στις αγοραπωλησίες ακινήτων και θεσπίζει νέο σύστημα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο