Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Την ευθύνη για τη ρουκέτα κατά του Ισραήλ ανέλαβε η Ισλαμική Τζιχάντ

Published

on

2023 12 01T060549Z 58306947 RC25O4ASUVCQ RTRMADP 5 ISRAEL PALESTINIANS GAZA 1.jpg

Οι Ταξιαρχίες αλ Κουντς, η ένοπλη πτέρυγα του παλαιστινιακού κινήματος Ισλαμική Τζιχάντ, ανακοίνωσε ότι επιτέθηκε εναντίον ισραηλινών πόλεων σήμερα το πρωί, σε απάντηση «στα εγκλήματα εναντίον του λαού μας», σύμφωνα με την ανακοίνωσή της.

Στο μεταξύ η Χαμάς τόνισε σε σημερινή της ανακοίνωση ότι το Ισραήλ φέρει την ευθύνη «για την επανάληψη του πολέμου και της επιθετικότητας» στη Λωρίδα της Γάζας, αφού απέρριψε στη διάρκεια της νύκτας όλες τις προτάσεις για την απελευθέρωση και άλλων ομήρων.

Αναχαιτίστηκε ρουκέτα προερχόμενη από τη Γάζα

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι αναχαιτίστηκε μία ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας νωρίς το πρωί της Παρασκευής και ενεργοποίησε τις σειρήνες αεροπορικής επιδρομής σε ισραηλινές κοινότητες, περίπου μια ώρα πριν λήξει η επταήμερη εκεχειρία μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το Reuters, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας Kan του Ισραήλ περιέγραψε τις σειρήνες ως τις πρώτες που ήχησαν από την έναρξη της εκεχειρίας, η οποία έχει παραταθεί δύο φορές, στις 24 Νοεμβρίου. Καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει ανακοινώσει παράταση της εκεχειρίας.

Ακόμη, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε τν Πέμπτη πως οι δυνάμεις του είναι έτοιμες για την επανέναρξη των εχθροπραξιών με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας «ανά πάσα στιγμή».

Advertisement

Σημειώνεται δε ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ δήλωσαν πως το αντιπυραυλικό σύστημα της χώρας, Iron Dome, κατάφερε να αναχαιτίσει το βλήμα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο