Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νεκροί και τραυματίες σε ανταλλαγές ρωσικών και ουκρανικών βομβαρδισμών στη Χερσώνα

Published

on

kherson ukraine

Ρωσικοί βομβαρδισμοί στην ουκρανική περιφέρεια της Χερσώνας είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθεί τουλάχιστον ένας άμαχος και να τραυματιστούν άλλοι δύο χθες Πέμπτη, ανέφερε ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησής της, ο Ολεξάντρ Προκούντιν, μέσω Telegram (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Lisi Niesner).

Ουκρανικό πλήγμα με πύραυλο από HIMARS είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν «ανώτεροι ρώσοι αξιωματικοί»

Eκανε λόγο για έναν 72χρονο που σκοτώθηκε στο μπαλκόνι του από ρωσικούς βομβαρδισμούς στην ομώνυμη πρωτεύουσα της περιφέρειας και άλλους δυο τραυματίες.

Η ρωσική πλευρά ανέφερε θύματα στην άλλη όχθη του Δνείπερου ποταμού, στην πόλη Σκάνταβσκ. Tο πρακτορείο ειδήσεων TASS έγραψε για πέντε νεκρούς και ο διορισμένος από τη Μόσχα περιφερειάρχης της Χερσώνας Βλαντίμιρ Σάλντα μίλησε μέσω Telegram για 11 τραυματίες που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο.

Ο Μαρκ Κρούτοφ του Radio Free Europe/Radio Liberty γνωστοποίησε μέσω X ότι ουκρανικό πλήγμα με πύραυλο που εκτοξεύθηκε από αμερικανικής κατασκευής σύστημα HIMARS είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν «ανώτεροι ρώσοι αξιωματικοί», επικαλούμενος «τόσο ρωσικές όσο και ουκρανικές πηγές».

Συνεχίζεται η κατοχή

Ο στρατός της Ρωσίας, που εισέβαλε στο έδαφος της Ουκρανίας πριν 20 και πλέον μήνες, τον Φεβρουάριο του 2022, συνεχίζει να κατέχει περί το ένα πέμπτο της ουκρανικής επικράτειας.

Advertisement

Πέρυσι, ο ουρανικός στρατός ανακατέλαβε τμήμα της περιφέρειας της Χερσώνας, την οποία η Μόσχα έχει ανακοινώσει πως προσάρτησε.

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα Εδω

Advertisement
BANNER ΠΑΝΘΕΣΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ver1 01
BANNER 300X250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement sogabros
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο